2011. szeptember 29., csütörtök

Napi smink

Sziasztok! 
Ma a szerdai sminkemet mutatom meg nektek. Nyáron előszeretettel használtam ezt a színt, és azóta kicsit megfeledkeztem róla, lefordítva hevert a fiókomban.Pedig ez a szín többet érdemel :) Ugyan nem a Surf Baby volt a kedvenc MAC es kollekcióm, de ez a szín, és a Lush-Light Bronze púder nagyon nagy kedvenceim lettek, oly annyira, hogy a bronzert minden nap használom kontúrozásra, épp ezért nagy tragédiaként éltem meg amikor új korában eltörtem.... de nem bírtam nélküle,és szerencsére az utolsó darabot belőle nem is olyan rég meg tudtam venni az Arénában.
Lássuk a Sminket:

Amit használtam a szememre: 
Bázisként most korrektort használtam: MAC-Studio Finish Concealer NC20
Kék szemfesték:MAC-eye shadow -  Surf USA ( frost )
Szürkés szemfesték: MAC-  Mega metal shadow - Unflappable
Világos szín: egy régebbi karácsonyi palettából : MAC-Oh my darling (frost)
Szemceruza: MAC-Pearlglide intense eye liner - Black Swan
Szempillaspirál: MAC-Opulash Optimum black










Amit az arcomra:
Alapozó: MAC-Matchmaster Foundation - 4.0
Púder: MAC-Studio Careblend Pressed - Medium Plus
Kontúrozás: MAC -Studio Careblend Pressed - Lush-Light Bronze
Számra: MAC - Lip conditioner SPF15





A 2 szuper darab a Surf Baby kollekcióból:


És az összes termék,és ecset amivel a smink készült:


Egyáltalán nem bonyolult smink, én iskolába is hordok ilyet, Szeretem a kéket a szememen, de mivel ez egy ilyen élénk változata, ezért kell a szürkés szín fölé, keretet ad neki,és így elkerülhető, hogy nagyon extrém legyen,illetve hogy közönségessé váljon.Ami nagyon fontos, hogy a sötétebb színt alaposan satírozzuk el, puhítsuk, így dolgozzuk össze a szemöldök alatti világos résszel. Akkor mutat igazán jól ( az én szememen biztos) ha alul fekete ceruzával kihúzzuk,én mindig kihúzom a vízvonalam is, szerencsére bírja a szemem, és itt is nagyon fontos a satírozás, a szemceruzát is rögtön felvitel után ecsettel elsatírozom,és egy kis sötét szemfestékkel is átsatírozom. Az alapozót is ecsettel viszem fel, így a legegyszerűbb. Egyébként ez a kedvenc alapozóm most , nagyon örülök ,hogy kipróbáltam, hálás vagyok az eladónak, hogy rám beszélte, mert isteni. Jól fed, de nem vastag,nem vakolat szerű, mindent eltűntet, belesimul a bőrömbe, és a Studio Careblend Púderrel kiegészítve tökéletes a végeredmény! Ha tehetitek, próbáljátok ki! :)

2011. szeptember 28., szerda

(K)örömlakkok

Sziasztok :)
Ma a körömlakkokról fogok írni nektek.
Imádom őket! Szinte betegesen, állandóan vásárolom őket,és naponta újrafestem a körmöm :) A lemosás részét annyira nem szeretem, de kifesteni...az maga a csoda :)

A kedvenc márkáim :
OPI
MAC
Estee Lauder
de sok S-he,és essence lakkom is van :)
ja, és a szemem fénye,A Chanel lakkom :) 
A kollekcióm:


Egyelőre 135 darabból áll, de dolgozom a bővítésen :)

OPI
 S-he
 És a csodaszép Chanel lakk:




Megmondom őszintén, hogy drágának tartom a Chanel lakkokat, aránytalanul drágának, ezért nem is vettem többet, de mindegyiket elfogadnám, gyönyörűek,tényleg imádom az összes színt!!! Ezt viszont nem tudtam ott hagyni, és jól tettem :) Még csak hasonlóan szépem sem volt soha!
És akkor képekkel egy pár példa:
Gyönyörű csillámos zöld - MAC

 Baba kék - Forever 21

 Igazi piros - Estee Lauder

 Csillógós kék - H&M
 Nem tudom mi a neve, de különleges zöld -MAC
 Csillámos fedő lakk- essence
 Vad kék - H&M
 Piros lakkon a glitteres fedő lakk
A tapasztalataim:
Az én körmömön nem marad fent semmi :) Ha manikűrös lakkozza akkor sem. De nem is bánom, mert úgyis gyakran cserélgetem a színeket. Úgyhogy ebben a kérdésben nem vagyok kompetens. :) 
OPI:  óriási a színválaszték,könnyen felvihető, 2 rétegben gyönyörű, erős színekkel, jó minőségű
S-he: minimum 2 réteg kell, élénk színek, a szokottnál  is kevésbé tartós nekem, de ár-érték arányban szuper
Estee Lauder: elegáns színek, könnyen felvihető, de inkább sűrűbbek a lakkok, erősen pigmentált , tartós
MAC: extrém színek, de ezek a sminkkollekciók mellett jönnek ki, szóval szinte havonta cserélődnek , az állandó lakkok alap/klasszikus színeket tartalmaznak (igazi piros, mély bordó, fekete, sötét lila, rózsaszín, a hiányosság viszont az, hogy nincsen állandó színből világos) :) erősen pigmentáltak, különleges színek, az átlátszó fedőlakkjuk különösen jó, nem drága, tartós
essence: nagyon nagy választék, bár figyelni kell, nem mindegyik szín szép. de olcsó, és megéri, még ha nem is használ az ember sokszor egy színt

Köröm ápolásban viszont imádom az essence termékeket:

Isteni ez a körömreszelőjük, egyik oldala reszel,másikkal le lehet tisztítani a körmöt, jó a lemosójuk is, semmilyen kellemetlen illata nincs, sőt. A legújabb a körömlakk szárító spray, igazán jópofa, és még használ is :)
És egy krém:

Eredetileg körömágy ápoló, és a kemény bőrfelületekre találták ki, lábon,kézen, könyökön,de én egész kézre használom,. Nehezen szívódik be, úgyhogy ez nem a táskában hordós fajta,de esténként amikor van időm rá, bekenem vele.
Lush-Lemony Flutter
És ami a táskámban lapul:

Olyan illatos mint egy parfüm, ezen kívül shea vajat  tartalmaz, és nem olajos
L'Occitane - Fleur Cherie

Nektek mik a kedvenc körömlakk márkáitok? És Kézkrémben mit használtok?

2011. szeptember 27., kedd

Lefekvés előtt

Sziasztok,

mivel elég későre jár, így lefekvés előtt a bőrtisztítás fontosságáról szeretnék írni.
Én is sokakat ismerek akik nem mossák le a sminkjüket lefekvés előtt,sőt,bevallom,ez velem is előfordult  régen. Azóta szerencsére leszoktam erről, és  bármilyen fáradt is vagyok, ezt nem mulasztom el.
Számomra a legfontosabb lépések:


Smink eltávolítása - erre sminkletörlő kendőt szoktam használni, nekem a drogériákban kaphatók nem  váltak be egyáltalán, egyik sem tisztított rendesen . Viszont a MAC - WIPES nevű kendője tökéletesen. Többen mondják, hogy kicsit csíp használat után, nekem is ez volt eleinte, de teljesen elmúlt 1 hét folyamatos használat után, leszed mindent, és eközben hidratál, és E vitamint tartalmaz. Kötelező kipróbálni! nagyon praktikus a használata, és kapható többféle kiszerelésben is ( 100, 45, travel size)


Tonic használata - Clinique- Clarifying lotion 3! Imádom! Igazi nevén exfoliáló oldat. A Clinique 3 lépést biztos sokan ismeritek, én ezt nem hagyom ki soha,érdekes megnézni, hogy a smink alapos eltávolítása után még mit szed le, elég egyszer áttörölni vele az arcot (szemet nem),és gyönyörű ragyogó lesz :)  Minden bőrtípusra van megfelelő, 4 fajta (1es 2es 3as 4es ) az üzletben persze segítenek kiválasztani mindenkinek a megfelelőt.A három lépés tartalmaz még egy folyékony arctisztító szappant és egy hidratáló krémet.
 Ma kivételesen folyékony lemosóval mostam sminket. Az után ilyen volt a vatta:
Utána áttöröltem a Clarifying lotionnel:


Hidratálás - Bevallom, erre 2 kedvenc krémem is van: ESTEE LAUDER - REVELATION , valami isteni érzés,és gyönyörű tőle a bőröm :) és MAC- Complete Comfort Cream , ez is nagyon jó érzés, nagyon puha lesz tőle a bőröm, én alapozó ecsettel szoktam felvinni, ez fokozza nekem a kényeztetés mértékét :) Erősen  hidratál, és a nagy előnye, hogy reggel is alkalmazható, gyorsan beissza bőr, és lehet rögtön rásminkelni.


 


Szemkörnyék ápolás - újfent Clinique - all about eyes. Segít a karikák és a puffadtság ellen, kell ennél több? :)

Remélem ezek után mindenki kedvet kap a helyes, és rendszeres arc tisztításhoz:)
Jóéjt!

2011. szeptember 26., hétfő

Smink ( barátnőmön )

Az egyik nagyon jó barátnőm gyakran megkér,hogy sminkeljem ki,ha megy valahova. Természetesen én örömmel teszem,és igyekszem úgy dolgozni, hogy a végeredmény ne csak szép legyen, de passzoljon hozzá. Sose csinálok túl erős sminket neki,mert az nem az ő stílusa,viszont a szép finom füstös szemek, remekül  állnak neki. Mivel szőke, én nem szívesen festeném bézses,pezsgős árnyalatokkal, nekem az túl homogén, a barna az a minimum, ha finomabb sminkről beszélünk,akkor is. A szép kék szemeihez  is ideális a barna, szerintem nagyon kiemeli, de ez igaz a feketére is természetesen, vagy a szürkére. A kék szemhez nem ajánlják sokszor a kék szemfestéket, de én nem szeretem ezeket a szabályokat,ez smink és egyénfüggő :)
 és akkor lássuk képekkel: